Ingredienser
Ca 300 Hasselnötter
2 tsk ekologisk vaniljpulver
2 krm salt
1 dl
kakao
4 msk rapsolja olja
2 dl kokosmjölk/-grädde
1/2 påse vegegel
100 gram mörk choklad, sockerfri
Till garnering
Färska jordgubbar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på ca 200 grader.
2. Rosta hasselnötterna i mitten på ugnen.
3. Häll över alla hasselnötter till en kökshanduk. Gnugga ordentligt så att skalet lossnar. Gör detta gärna medan hasselnötterna fortfarande är varma.
4. Mixa samman hasselnötter, olja, salt, vaniljpulver, kakao och 1 dl kokosmjölk länge tills en len smet bildas.
5. Värm sedan upp smeten i en kastrull. Försiktigt, på svag värme så den inte börjar koka eller får stekyta.
6. Tillsätt vegegelpulvret och låt koka upp.
7. Häll över i en form med lämplig storlek. Placera i kylen.
8. Koka upp 1 dl kokosmjölk. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt mörk choklad i brutna bitar. Rör om tills att all choklad verkligen smält och blivit en len och slät smet.
9. Häll över i formen med nutellakakan. Placera återigen i kylen.
10. När kakan fått stelna tar du ut den försiktigt ur formen. Skär färska jordgubbar och garnera tårtan.
11. Redo att ätas!
Ser verkligen gott ut :)