Sockerfri- granola med hemmagjorda bananchips

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept;
Ingredienser 

200 gram valfria nötter
1 dl vatten
5 dl glutenfria havregryn
3 msk chiafrön
4 msk kokosflingor
2 msk kanel
3 tsk kardemumma
3 msk stevia
2 krm salt
1 banan

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 100 grader.

2. Hacka nötterna. Blanda ihop alla ingredienser utom bananen till en smulig smet.

3. Skiva bananer tunt, tunt.

3. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper.

4. Smula granolasmeten över ena plåten. Ska bli som små klumpar.
Placera försiktigt ut bananskivorna på den andra.

5. Placera båda plåtarna i mitten på ugnen. Den med granolan ska vara överst.
Låt gräddas i ca 40-60 min.
Håll koll och rör om successivt!

6. Låt båda plåtarna vila i ca 1 timme innan du häller över din granola i tillexempel en förslutbar glasburk.

7. Redo att ätas!