Ingredienser
2 burkar krossade
2 dl vatten
3 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 krm spiskummin
2 krm chiliflakes
1 msk paprikapulver
1 msk paprikapulver
2 krm grovmalen svartpeppar
2 grönsaksbuljongtärningar
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
25 gram pinjenötter
2 skivor knäckebröd, falu råg-rut
2 stor gullök
Salt
1 dl olivolja
25 gram pinjenötter
2 skivor knäckebröd, falu råg-rut
2 stor gullök
Salt
Gör såhär:
1. Häll i krossade tomater, vatten, pressa i två vitlöksklyftor, spiskummin, chiliflakes, svartpeppar, balsamvinäger och grönsaksbuljong i en stor kastrull. Låg puttra långsamt på svag värme.
2. Mixa samman olivolja, 1 vitlöksklyfta, basilika och pinjenötter till en krämig pesto.
3. Dela gullöken i två delar. Lägg insidan nedåt och skär så du får långa, tunna lökskivor. Stek i olivolja och salta.
4. När soppan börjar ta sig kan du smaka av och salta.
5. Häll upp soppan i en djup serveringsskål och lägg generösa klickar med pesto över hela soppan. Grovhacka försiktigt käckebröd som du sedan strör över. Plavera tillsist gullök i centrum av soppan.