Glutenfri, vegansk lemoncake med hallon- och blåbärsswirl utan tillsatt socker

publicerat i

Ingredienser

Citronsmeten
150 gram mjölkfritt bakmargarin
1 krm äkta vaniljpulver 
1 citron, Finriven skal
1 tsk bakpulver 
1 1/2 dl glutenfri mjölblandningen
4 tsk noegg pulver/4 msk vatten
4 msk stevia

Bärsmeten
2 tsk noegg-pulver/2msk vatten
Ca 100-150 gram

Kokosflingor och rapsolja till formen

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt citronskalet och vaniljpulver. Ställ åt sidan.

3. Blanda samman alla torringredienser i en bunke. Häll över det smälta citronsmöret. Arbeta till en smet med hjälp av en elvisp.

4. Blanda noegg-pulver och vatten. Tillsätt i smeten. Vispa samman.

5. Koka upp bären i en kastrull tills de blivit syltliknande. Blanda noegg-pulver och vatten. Rör sedan ner det i kastrullen med bär.

6. Smörj en form med löstagbara kanter och strö generöst med kokosflingor. 

8. Varva sedan ner citronsmet med bärsmet.

9. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. 

10. Låt den vila minst 30 minuter innan servering så den får ta sig. 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Catt:

Jag är gluten, kött o sockerfri..den här MÅSTE testas..!!

Svar: ❤❤
Petra Snygg Baykal Cavini

Kommentera inlägget här :