

Ingredienser
4 bifftomater
5 vitlöksklyftor
1 grillhalloumi, ca 200 gram
1 zucchini
1 paket fetaost, ca 150 gram
1 gullök
Salt och peppar.
Gör såhär:
1. Skiva halloumi och zuccinin horisontellt i två delar, skär gullöken i fyra så det blir som klyftor.
2. Grilla halloumi och zucchini. Saknar du stekplatta på din grill bör du försteka gullöksklyftorna. Annars grilla dem på stekplattan.
3. Under tiden som osten och zuccinin grillas förbereder du bifftomaterna genom att skära av locket (spar locket till senare) för att sedan gröpa ur kärnhuset med hjälp av en kniv och sked. Försiktig så tomaten inte går sönder.
4. Tärna zucchinin och halloumin till jämnstora tärningar. Lägg dem tillsammans med gullöken i en lämpad skål. Grovhacka vitlök och blanda med olivolja. Häll över detta i bunken och rör om.
Tillsist, smula i fetaost och rör om.
5. Fyll tomaterna med röran och lägg på tomatlocket. Slut ordentligt med grillfolie och placera på grillen. Stäng gärna locket om ni har möjlighet till det på just er grill, men vakta så att temperaturen inte bestiger 200 grader för då kan tomaten spricka.
6. När tomaten blivit mjuk och fetaosten verkar ha blivit ordentligt smällt så är tomaten färdig. Lägg på tallrik och käka direkt från foliet!
