Grillad chili cheese Portapello

publicerat i Matinspo, Recept, Vegetariskt;
Delar med mig av fler Lakto- ovo vegetariska recept även denna vecka gottfolk! 
Perfekt för de som succesivt vill övergå till att äta en mer vegetabilierbaserad kost men saknar ett roligare alternativ att sätta på grillen i sommar.

(För cirka 2 personer)

Ingredienser
4 Portabellosvamp
4 skivor cheddarost (Astrid och Apornas med cheddarsmak är ett hett tips för den som vill testa vegan- mycket god och finns garanterat i en butik nära dig)
Hackad jalapeño 
Flingsalt

Gör såhär:
1. Ta bort stjälken på svampen.

2. Börja med att grilla den sida där du just avlägsnat stjälken. Har du möjlighet att kontrollera temperaturen på din grill ser du till att ha en låg- till medelvärme, då du vill få svampen genomgrillad och mör. Om inte vänta gärna med lite is i magen så kolet verkligen får ta sig.

3. Ett lätt sätt att se om svampen är genomstekt är på dess storlek samt textur. Upplever du att den krympt markant på höjden samt att konsistensen börjat mjukna, vänder du på svampen. Tillsätt en skiva cheddarost, lite hackad jalapeño efter smak, strö över lite flingsalt och stäng locket. Åter här, har du inte lock på din grill gör det ingenting. Det har helt enkelt bara längre tid för svampen att bli helt färdig samt osten att smälta.

4. När osten smält är det redo att serveras!


Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Åhhhhhhh!!!

Svar:
Petra Snygg Baykal Cavini

Kommentera inlägget här :