

Imorgon är det äntligen morotens dag. And Im so excited!
Ville komponera något nyttigt, magiskt och helt nytt som inte involverar animalier- och ja... jisses vad jag lyckades med det.
Superenkelt, snabbt och HIMMELSK gott. Och helt ärligt så åt jag upp hela den förbaskade kakan själv i ett nafs.
Ville komponera något nyttigt, magiskt och helt nytt som inte involverar animalier- och ja... jisses vad jag lyckades med det.
Superenkelt, snabbt och HIMMELSK gott. Och helt ärligt så åt jag upp hela den förbaskade kakan själv i ett nafs.
Ingredienser
2 stora morötter
2 stora morötter
4 msk vatten/2 tsk no egg
2/3 dl majsmjöl
2/3 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 1/2 krm salt
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk kardemumma
1 krm malen ingefära
100 gram mjölkfritt smör
100 gram mjölkfritt smör
2 msk kokosolja
2-4 msk stevia/kokossocker/agavesirap
Till knäckiga, karamellytan
Till knäckiga, karamellytan
(Kräver gasolbrännare)
1 dl kokossocker
Till servering
1 dl kokossocker
Till servering
Osötad, ekologiskt jordnötssmör av den krämiga sorten.
Tunt hyvlade morotsskivor.
Tunt hyvlade morotsskivor.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finriv morötterna. Pressa ut så mycket av juicen som möjligt och placera i kastrull. Tillsätt alla kryddor samt smör. Smält smöret tillsammans med de andra ingredienserna i kastrullen på mycket låg värme under omrörning. Låt svalna lite.
3. Blanda alla torringredienser samman i en separat bunke främst för att bakpulvret ska jämnfördelas över hela kakan.
3. Blanda alla torringredienser samman i en separat bunke främst för att bakpulvret ska jämnfördelas över hela kakan.
4. Häll över morotsblandningen till bunken med torringredienserna. Tillsätt no egg, kokosolja och vispa med hjälp av elvisp. Observera att smeten inte är lös, utan mer som en mycket kladdig deg.
5. Smörj en 20 cm löstagbar form alternativt 2-3 suffléformar med kokosolja/rapsolja. Ha i smeten i formen. Låt gräddas i ca 10-20 minuter beroende på hur kladdig ni föredrar er kaka.
6. Har ni valt den mycket kladdig bör ni låta den svalna ett tag för att kakan ska "ta sig lite".
7. (Frivilligt, Rekommenderar dock starkt) Strö över kokossockret över er kaka. Smält sockret med gasolbrännaren så en krispig, karamellig yta skapas, likt på en Creme Brulee.
8. Serveras med krämig jordnötssmör och finhyvlade morotsskivor. OCH mumsiga penseer för min del!
5. Smörj en 20 cm löstagbar form alternativt 2-3 suffléformar med kokosolja/rapsolja. Ha i smeten i formen. Låt gräddas i ca 10-20 minuter beroende på hur kladdig ni föredrar er kaka.
6. Har ni valt den mycket kladdig bör ni låta den svalna ett tag för att kakan ska "ta sig lite".
7. (Frivilligt, Rekommenderar dock starkt) Strö över kokossockret över er kaka. Smält sockret med gasolbrännaren så en krispig, karamellig yta skapas, likt på en Creme Brulee.
8. Serveras med krämig jordnötssmör och finhyvlade morotsskivor. OCH mumsiga penseer för min del!

Men ååååh såå gott detta ser ut! Och morotens dag minsann?:D Jag är en storkonsument av morötter, blandar i det i allt jag kan! Det är så otroligt gott, tröttnar verkligen aldrig, mums!