
Klassiska chokladbollarnas tid är nu över!
Dem har nämligen bytt skepnad till en mer hälsosam, och godare etappning.
Dem har nämligen bytt skepnad till en mer hälsosam, och godare etappning.

Ingredienser
1 burk osötad jordnötssmör, ekologisk
100 gram kokosfett
4 dl havregryn (Glutenfria för den jättekänsliga)
1 dl kokosflingor samt lite till dekoration
Färska jordgubbar
1 skivad banan
Färska jordgubbar
1 skivad banan
4 msk stevia
200 gram mörk, mjölk, sockerfri choklad.
200 gram mörk, mjölk, sockerfri choklad.
Gör såhär:
1. Smält kokosfettet i en kastrull. Blanda sedan samman jordnötssmör, havregryn, kokosflingor samt stevia. Ju mer du arbetar med jordnötssmör desto mer kompakt blir det. Så när du rört ett tag och smeten börjar likna en deg kan du börja knåda med händerna. Knåda tills att degen blir riktigt fast och len. Rulla likt chokladbollar. Placera i frysen.
2. Smält choklad i vattenbad. Under tiden som det smälter kan du förbereda med att rensa och skölja jordgubbarna, skiva banan samt placera dem på bakplåtspapper (för detta kommer bli kladdigt!).
1. Smält kokosfettet i en kastrull. Blanda sedan samman jordnötssmör, havregryn, kokosflingor samt stevia. Ju mer du arbetar med jordnötssmör desto mer kompakt blir det. Så när du rört ett tag och smeten börjar likna en deg kan du börja knåda med händerna. Knåda tills att degen blir riktigt fast och len. Rulla likt chokladbollar. Placera i frysen.
2. Smält choklad i vattenbad. Under tiden som det smälter kan du förbereda med att rensa och skölja jordgubbarna, skiva banan samt placera dem på bakplåtspapper (för detta kommer bli kladdigt!).
3. När chokladen blivit rikligt smält tar du fram jordnötssmörsbollarna. Förbered med bakplåtspapper att lägga dem på, nära tillhands. Doppa en och en i den smälta chokladen så hela bollen bli täckt. Tänk på att vara snabb i detta steg, så inte bollarna börjar smälta och mista sin form. Strö lättsamt lite kokosflingor över bollarna för det kosmetiska.
4. Skrapa ihop all överbliven choklad med en matsked. Använd sedan detta för att ringla över bananskivorna och jordgubbarna.
4. Skrapa ihop all överbliven choklad med en matsked. Använd sedan detta för att ringla över bananskivorna och jordgubbarna.
Låt både bollarna och frukten få stå till och med att chokladen har stelnat ordentligt.
5. Redo att serveras!
5. Redo att serveras!

Åh, ser så gott ut! Mums!