Tisdag is in The air,
Och därmed har veckan kommit igång på riktigt!
Igår skulle min syster äntligen anlända från hennes långa resa, så jag, N och mamma tänkte att vi skulle surprise'a henne när hon kommer så jag gick "all in project vegan-fine-dining.
Dock kom ingen C. Haha.
Ja, så här satt vi igår klockan midnatt, med kall middag och undrade var tusan hon tagit vägen.
När vi väl fick tag på henne hade hon ålt till hennes kille.
Men, men. Hon var såklart trött efter resan...
Mer mat till oss!
Nå vidare till maten.
Blev en glutenfri, krämig svamppasta. Tårtan är en kokosjordnötsbotten toppat med chokladtryffel och banan.
Och mina vänner, den blev så jävl* god.
Veganskt, glutenfritt och utan tillsatt socker.
Med andra ord är tårtan en riktig proteinbomb, som är perfekt för hurtiga, sötsugna personer!
Glutenfri, vegansk kokostårta med chokladtryffeltäcke.
Vegansk, glutenfri, proteinrik, utan tillsatt socker.

Ingredienser
1 burk ekologiskt jordnötssmör, osötad.
2 bananer
200 gram ekologisk mörkchoklad (se att den inte innerhåller skummjölkspulver eller dylikt)
2 dl alpros sockerfria gräddfilssubstitut (finns bild längst ner i inlägget).
100 g smält bakmargarin (mjölkfritt)
1 msk sötströ/stevia/agavesirap
250 gram riven kokos (ekologisk).
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda jordnötssmör, kokos till en deg/smet
3. Smält smöret. Blanda sedan ner din sötning i det smälta smöret.
Här får du en chans att smaka av om du vill ha mer/mindre sötma (det är så olika från person till person med sötningsmedel).
4. Rör ner det sötade smöret i smeten.
Placera sedan i en form med löstagbara kanter. Grädde i ugnen ca 10 min.
5. Smält mörk choklad i en skål. Häll sedan ner alpros sojagräddfil och rör om.
6. Fort, innan chokladtryffeln stelnar, bre på tårtan, alternativt spritsa ut den som kag gjort.
7. Skiva banan tunt och dekorera med.
8. Låt vila ca 1 timme innan servering.

Recept på veganpastan finnes i separat inlägg.
Ha en fortsatt fin dag allesamman!