Sockerfri, fettsnål proteinyoghurt

publicerat i Kost, Matinspo, Recept, Vegetariskt;
(Gå direkt till recept? Finnes längst ner i inlägget).

Innan jag tog mig besväret att läsa på innehållsförteckningar roffade jag alltid åt mig yoghurt där det stod "0,5% fett" och trodde att jag gjorde något gott för kroppen. 
Detta stämmer däremot inte! De flesta som läser detta är nog redan fullt medvetna om det faktum att även "nyttig" yoghurt proppas med socker. Socker, socker, socker. 
Efter att jag insett hur oekonomiskt det är att varje dag trycka i sig 500gram kvarg på morgonen har jag förgäves letat runtom matbutiker efter en bra yoghurt. Det finns helt enkelt inte!
Arlas "supernyttiga kvargyoghurt" innerhåller 8.5 gram socker per 100 gram. Det är alltså mer än 1 1/2 tesked socker per 100 gram. 
Bara min frukostyoghurttallrik hade då innerhållit ca 8 teskedar socker. 

-Ehm, nej tack!

Så jag bestämde mig för att komma på en lösning jag själv, och det visade sig vara en näst intill genialisk idé!


Ingredienserna på bilden är allt du behöver för att blanda din egen, sockerfria, fettsnåla yoghurt. 
Jag personligen använder inte stevian, men tänker för de som uppskattar den mer sötare sorten. 
Den laktosfria tillhör min man, och den magra mig. Du kan med andra ord välja själv vilken fil du själv föredrar, och på så sätt styra fetthalten. Också vilken smak på yoghurten du vill ha genom smaken på kvargen. 

Ingredienser
2 dl lättfil
1 dl fettsnål, sockerfri kvarg med valfri smak
1 tsk stevia (valfritt)

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser direkt i frukostskålen.
Klart!

Kan det bli enklare?!




Kommentera inlägget här :