

I helgen var jag hos mina kusiner och bara njöt- UNDERBART! Och såklart blev det en hel del matlagning. Bland annat denna ljuvliga, somriga wrap!
Nu är det såhär vänner att mina kusiner har (seriöst) världens gladaste, goaste och tokigaste hund (Tea).
Hon stod med och hejade på, med drägglande mungipor under hela tillagningstiden, samt var en mycket engagerad åskådare både när wrapen skulle fotograferas (vilket ni kanske ser) samt ätas.
Därför förmådde jag mig inte att döpa denna rätt efter någon eller någonting annat än henne själv i högsta individ.

Ingredienser
1 stor gullök
ca 250 gram sojafärs
1 salladhuvud
1 röd chili
1 litet, rött äpple, skalad och tärnad.
1 liten rödlök, finhackad.
1 tomat, urgröpt och tärnad.
2 avokado, skalad och tärnad.
1 pkt (tetrapack) blandade bönor
1 pkt (tetrapack) blackbeans
2 msk balsamvinäger
1/4 gurka, urgröpt och tärnad
1/2 pkt krossade tomater
1/2 pkt passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl neutral olja
1 msk citronjuice
4 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
1 msk spiskummin
1 krm kanel
salt
Grovmalen peppar
Gör såhär:
1. Stek finhackad chili, gullök och sojafärs till och med att det fått en fin och gyllene färg samt att färsen är brynt. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
2. Ta fram en stor kastrull. Bryn tomatpuré i en skvätt neutral olja tillsammans med alla kryddor (utom den färska koriandern). Ha sedan över stekblandningen i kastrullen, bönorna, samt de passerade och krossade tomaterna. Låt koka på svag värme.
3. Skölj och finhacka koriander. Tillsätt det sedan i kastrullen tillsammans med balsamvinäger, och två vitlöksklyftor som du pressar i.
Salta och peppra. Låt puttra försiktigt i ytterligare tio minuter.
5. …Ta fram en behållare med höga kanter, lämplig för mixning. Häll i den neutrala oljan tillsammans med resten av vitlöksklyftorna, citronjuice, salt och peppar.
Mixa länge tills att oljan blivit vit och lite tjockare till konsistensen (liksom lite tjockare än mjölk).
6. Ta den hackade salladen i en skål tillsammans med resten av grönsakerna. Häll över vitlöksoljemixen och blanda om försiktigt.
7. Placera ett utav de separerade salladsbladen på en tallrik. Fyll med färsröra samt sallad. SPARA UTRYMME i varje kant (placera alltså bara i mitten utav salladsbladet). Det finns två sätt att vika dem på (se bilderna), antingen likt en wrap/vårrulle eller som en kon/strut.

Ser ut som hunden vill ta en tugga också :)