
Ingredienser:
Pasta
3 dl grahamsmjöl
Pasta
3 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
4 ägg
1 kokt rödbeta
4 ägg
1 kokt rödbeta
1 msk olivolja
2 msk rödbetsvatten
Fyllning
200 gram färskost
ca 225 gram getost
250 gram ricottaost
1 tsk honung
salt
peppar
Till servering
Till servering
Ruccola
Rostade valnötter
Getost
Rödbetor
Gör såhär:
Getost
Rödbetor
Gör såhär:
1. Skala en stor rödbeta och dela i två. Låt koka tills att det blir riktigt, riktigt mjuk. Mixa den sedan tillsammans med vatten från kastrullen där du kokat rödbetan (släng inte resten av vattnet ännu).
2. Blanda samman mjölet direkt på arbetsbänken eller i en stor bunke. Skapa som ett hål i mitten på mjölhögen. Knäck nu äggen i mitten på mjölhögen och ha sönder äggulorna med hjälp av en gaffel. Ha sedan i rödbetspurén samt olivoljan.
Använd gaffeln till att succesivt arbeta in lite mjöl i taget med ägget och rödbetan tills att det blivit för degigt för att fortsätta med gaffeln.
Börja då knåda med händerna. Arbeta degen länge, tills att den blivit helt slät och fin. Upplever du degen för torr är det bara att tillsätta en matsked rödbetsvatten, och knåda in.
Använd gaffeln till att succesivt arbeta in lite mjöl i taget med ägget och rödbetan tills att det blivit för degigt för att fortsätta med gaffeln.
Börja då knåda med händerna. Arbeta degen länge, tills att den blivit helt slät och fin. Upplever du degen för torr är det bara att tillsätta en matsked rödbetsvatten, och knåda in.

3. Du vet att degen har en bra koncistens då den är seg, men inte alls för kladdig. En bra pastadeg ska gå att dra ut utan att den "spricker" eller går sönder.

4. Forma degen till en stor boll. Täck sedan noggrant med plastfolie och låt vila i helst en timme.

5. Under tiden som degen vilar mixar du samman alla ingredienserna till fyllningen. Salta och peppra efter smak. Ställ in i kylen.
6. Strö generöst med grahamsmjöl på din arbetsbänk. Mjöla även in din kavel samt dina händer.
Kavla ut degen, vik den på mitten, mjöla in, vänd upp och ner, kavla ut... Upprepa detta cirka fem gånger innan du kavlar ut den ordentligt.
Gör den så bladtunn du bara kan utan att degen är allt för transparant när du lyfter på den. Går den inte att lyfta (kladdat fast i arbetsbänken) så behöver du upprepa några fler gånger utav viktningarna. Se till att du inte snålar på mjölet i botten.

7. Ta ett stort glas och tryck som cirkelformar längst med hela degen.

8. Placera cirka 1 tsk med fyllning i mitten på "pastacirkeln".

9. Pensla lite vatten längst kanterna och vik samman på mitten. Tryck med fingrarna längstkanterna ordentligt för att för att utesluta att fyllningen rinner ut.

10. Vik nu in tortillinihalvan på mitten ytterligare en gång och pressa ihop den ordentligt i kanterna.



11. Servera tillsammans med rödbetor, ruccola, rostade valnötter och getost som är skuret i små bitar. Ringla över honung och voila! (OBS! min älskade make råkade ställa saker på mina tortillini i kylskåpet.... Så dem var lite, jätte mosade väl vid servering haha!).
