Het, Vegansk Bönsalsa

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept, Vegetariskt;

Ingredienser
200 gram blackbeans (kokta/förpackning)
200 gram stora vita bönor (-:-)
200 valfri bönsort (-:-)
7 tomater
En kruka färsk koriander
1 msk spiskummin
2 krm svartpeppar
1 msk tomatpuré 
1 paprika
1 gullök 
1 Rödlök
1 röd chilipeppar
 3 vitlöksklyftor
2 msk balsamico
1 lime till garnering

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka rödlök, gullök och chili. Stek på medel-låg värme i olja tills att löken blivit transparent och mör. Tillsätt alla kryddor utom den färska koriandern samt tomatpurén. Detta ska liksom "rostas" så smaken från kryddorna verkligen får träda fram.

3. Finhacka tomater. Tillsätt i stekpannan tillsammans med balsamico och låt puttra på svag värme tills att tomaterna blivit näst intill passerade.

4. Dela och rensa paprikan. Placera i ugnen tills att den fått redigt med färg (lite sotad), men inte så att den bränns.
Mixa ihop med pressad vitlök till en len smet och sedan tillsätt i stekpannan med resten av stekblandningen. 

5. Skölj och finhacka koriander. Tillsätt nu även denna. Låt puttra lite till på svag värme. Upplever du stekblandningen för tjock går det bra att tillsätta vatten. 
Salta efter smak. 

6. Lägg alla bönor i en stor kastrull, häll över din tomatsallad och rör om försiktigt så att inte bönorna mosas. Detta ska nu inte kokas utan bara få stå i cirka 15 minuter och suga åt sig. 

7. Garnera med klyftor av lime för det kosmetiska men också för den som vill addera lite mer syra! 
Är så gott att det kan ätas som det är(så gör jag ), till ris eller bara ett smarrigt och nyttigt kompliment till ert tacomys!



Kommentera inlägget här :