Vegansk Grekisk, Biryani

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept, Vegetariskt;
Ingredienser
1 zuccini
1 aubergine
1 gullök
1 rödlök
3 morrötter
1 fpk passerade tomater
1 fpk krossade tomater
4 vitlöksklyftor
Olivolja
1 krm kanel, malen
Salt
Svartpeppar
1 kruka färsk persilja (plus en extra till garnering om man älskar persilja som jag)
1 citron till garnering

Gör såhär:

1.  Sätt ugnen på 170 grader.
 
2. Skala morötterna och hacka sedan alla grönsaker.
 
3 . Fräs alltsamman, generöst med olivolja i en stor kastrull tills att de fått färg. Häll över de krossade samt passerade tomaterna och pressa i vitlök. Salta och peppra efter smak.   

4. Finhacka persilja och ha i. Placera i en ungsplåt. Grädda i mitten utav ugnen, cirka 20 minuter.

5. Dekorera med en bädd av persilja (fritt val) samt lite citronskivor för att höja syran.
 
 
 

Kommentera inlägget här :