
Ingredienser
1 paket rispapper (finns i asiatiska hyllan).
Sojafärs
1 tetrapak ekologiska kidneybönor
1 gurka
1 gurka
2 gullök
1 rödlök
1 rött äpple
1 zuccini
3 skalade morrötter
2 Avokado
2 tomater
2 vitlöksflyftor
3 skalade morrötter
2 Avokado
2 tomater
2 vitlöksflyftor
1 kruka färsk koriander
1 msk spiskummin
2 krm kanel
Sesamfrön att strö över
Salt
Grovmald peppar
Salsasås
5 finhackade tomater alternativt, 1 burk hela/krossade tomater
5 finhackade tomater alternativt, 1 burk hela/krossade tomater
2 msk balsam vinäger
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk tomatpure
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 tsk citronjuice
1 aubergine
1 aubergine
2 vitlökskryftor
3 msk olivolja
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Börja med att steka sojafärsen tillsammans med kidneybönorna. Finhacka koriandern och tillsätt med stekblandningen. Ha även i spiskummin, pressad vitlök, salt och peppar. Placera i separat skål.
3. Hacka gullök i skivor, så det blir som strimlor. Stek tills de får en fin gyllenefärg. Salta gärna lite, och om du vill och har hemma, stö en nypa kokossocker för en karameliserad känsla.
4. Skiva äppleklyftor. Pudra på kanel och stek till och med att de blir möra och får fin stekyta.
4. Skiva äppleklyftor. Pudra på kanel och stek till och med att de blir möra och får fin stekyta.
5. Dela zuccini i två. Skär sedan tunna skivor horisontellt. Stek i olja. Placera sedan på en tallrik.
6. Dela gurka och morötter på mitten. Med hjälp av en sked gröper du ur det kärnhuvudet från gurkan. Hacka fina stänger likt bilden nedan. Placera på en tallrik.
7. Skiva tomat och finhacka rödlök.
9. Dela auberginen i två. Låt gräddas i ca 15 minuter.
10. (Till salsan) Koka tomaterna och tillsammans med tomatpure, vatten, balsamvinäger och buljong på låg värme. När det fått putra samman tillsätter du resten av ingredienserna förutom vitlöken, olivoljan och auberginen. Spar gärna lite koriander till dekoration vid servering.
11. När auberginen fått svalna gröper du ut allt innerhåll med hjälp av en sked. Mixa tillsammans med olivolja och vitlök. Blanda in i din salsa. Rör om ordentligt. Låt puttra ett litet tag till.
12. Koka upp vatten i en stor kastrull. Behöver inte vara mer än på bilden nedan (det vill säga inte mycket alls). Se till att du har en plåt med bakplåtspapper redo att placera vårrullarna på när dem är klara samt en bra yta att göra dem på. Ha skålarna med de olika fyllningarna uppradade lättåtkomligt för att underlätta hantverksjobbet. Jag tog även bakplåtspapper även på arbetsbänken.
13. Doppa snabbt rispapperet i vatten. Dem behöver bara "några dopp" för att bli mjuka. Var försiktig så att inte rispapprena inte klibbar samman.
14. Börja med att fylla dem med stängerna som struktur. Lägg sedan på lite av varje ingrediens. Försök att med fingrana pressa ihop innerhållet mer kompakt innan du viker ihop.
6. Dela gurka och morötter på mitten. Med hjälp av en sked gröper du ur det kärnhuvudet från gurkan. Hacka fina stänger likt bilden nedan. Placera på en tallrik.
7. Skiva tomat och finhacka rödlök.
9. Dela auberginen i två. Låt gräddas i ca 15 minuter.
10. (Till salsan) Koka tomaterna och tillsammans med tomatpure, vatten, balsamvinäger och buljong på låg värme. När det fått putra samman tillsätter du resten av ingredienserna förutom vitlöken, olivoljan och auberginen. Spar gärna lite koriander till dekoration vid servering.
11. När auberginen fått svalna gröper du ut allt innerhåll med hjälp av en sked. Mixa tillsammans med olivolja och vitlök. Blanda in i din salsa. Rör om ordentligt. Låt puttra ett litet tag till.
12. Koka upp vatten i en stor kastrull. Behöver inte vara mer än på bilden nedan (det vill säga inte mycket alls). Se till att du har en plåt med bakplåtspapper redo att placera vårrullarna på när dem är klara samt en bra yta att göra dem på. Ha skålarna med de olika fyllningarna uppradade lättåtkomligt för att underlätta hantverksjobbet. Jag tog även bakplåtspapper även på arbetsbänken.
13. Doppa snabbt rispapperet i vatten. Dem behöver bara "några dopp" för att bli mjuka. Var försiktig så att inte rispapprena inte klibbar samman.
14. Börja med att fylla dem med stängerna som struktur. Lägg sedan på lite av varje ingrediens. Försök att med fingrana pressa ihop innerhållet mer kompakt innan du viker ihop.
15. Vik in kortsidorna först. Med hjälp av fingertopparna håller du innerhållet på plats när du rullar ihop dem. Placera på plåten.
16. När du vikt alla papper strör du på lite sesamfrön.
Nu är dem redo att serveras!
Nu är dem redo att serveras!



