Ingredienser
1 paket smördeg med vegetabiliskt fett
3 skalade äpplen
Stevia, eller som jag i detta fall kokossocker (efter smak och tycke)
3 msk kanel
3 krm kardemumma
150 gram vegetabiliskt baksmör, rumstemperaturerat
Mandel
Till pensling
50 gram vegetabiliskt smör
1msk kokossocker (valfritt, för extra krispig och fin yta)
1/2 dl Mandelmjölk
Till servering
Vegansk kolasås- recept kommer inom kort
Vegansk vaniljvisp- recept kommer inom kort

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Använd en osthyvel och finskiva äppelklyftor.
3. Blanda samman kanel, kardemumma och sötningsmedel i en skål. Tillsätt sedan baksmör och arbeta samman med en gaffel.
4. Hacka mandel i fina små bitar.
5. Kavla ut smördeg på bakplåtspapper. Täck halva degen med ett lager kanelsmör, använd en sked.
Lägg äppleskivor längst kanten på den sidan du brett på. Strö över lite hackad mandel.
6. Vik in kortsidorna. Rulla sedan ihop degen från långsidan likt när man gör kanelbullar.
Placera på en plåt med bakplåtspapper.
7. Koka försiktigt upp mandelmjölk tillsammans med kokossocker under omrörning. När sockret smält tillsätter du smör (Alt. Smält enbart smör att pensla med).
Pensla sedan över smördegsrullarna, placera i mitten av ugnen och låt gräddas i ca 10-15 minuter. Håll lite koll.
Klart!



Ser gott ut :D