Vegansk, sockerfri browniepaj med hallon-, chokladtryffel, vanilj- och limepudding

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept, Vegetariskt;

Ingredienser

Kexbotten

⅓ digestivepaket, sockerfri

100 gram smör

1 tsk kokosolja

Brownie

150 gram mjölkfritt bakmargarin

4 tsk/8msk noegg/vatten

1/2-2 dl stevia (smaksak då stevia också kan bli väldigt sött)

2 dl mjöl

2 krm vaniljpulver

1 tsk bikarbonat

1 dl kakao

½ dl havremjölk

Hallon- chokladtryffel

½ burk kokosgrädde

2-3 Cavalier mörk chokladkaka

250 gram frysta hallon

Vanilj- limepudding

½ burk kokosgrädde

½ tsk vaniljpulver

1 tsk limejuice

½ påse veggel

Stevia (efter smak)

Dekoration
Citronmeliss

Färska hallon

Mörkröda vindruvor

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krossa digestive och smält smör tillsammans med kokosolja. Blanda sedan samman till en smulig deg och du trycker i botten på en form med löstagbara kanter. Grädda cirka 8 minuter.

3. Blanda alla torringredienser till brownien i en bakbunke tills att inga vita klumpar från mjölet finns kvar. Då vet du också att bikarbonatet blivit jämnt fördelat i hela smeten.

4. Blanda vatten och noegg pulver, smält margarinet. Parallelt som du vispar smeten med elvisp så häller du ner havremjölk, no egg samt det smälta margarinet.

5 Ta en pappersbit med lite olja på och smörj kanterna i formen. Se till att kexbotten fått svalnat ordentligt först så du inte förstör det.

6. Häll över smeten och fördela den jämt över hela formen. Grädda i ca 10-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.

7. Häll över frysta hallon över browniebottenoch fördela jämt över hela kakan.

8. Koka upp hälften av kokosgrädden i en kastrull på låg värme. Dela upp så varje kastrull får lika mycket av det hårda fettet.

9. Hacka chokladen. Ta kastrullen från plattan, ha i  den hackade chokladen och rör om tills att du får en jämn och krämig chokladsmet.

Ta sedan chokladsmeten och häll över de frysta hallonen.

10. Blanda veggelpulvret med kokosgrädden som är kvar i en kastrull och vispa. Tillsätt vaniljpulver för att sedan koka upp på svag värme. Tillsätt citronjuicen, och låt koka upp lite till.
Ta en tsk stevia i taget och smaka av. När du är nöjd kan du ställa den åt sidan för svanling.

11. Nu har chokladtryffeln börjat bli mer fast, men inte helt. Häll försiktigt i lite puddingsmet i taget på olika ställen i kakan. Ta en kniv med smalt blad, alternativt en tandpetare eller ett grillspett och dra som försiktiga virvlar i tårtan. Fortsätt så tills du fått det resultat du är nöjd med.

12. Ställ in i frysen de första 30 minuterna för att förhindra att smeten blandas samman. Sedan kan den glatt stå i kylskåpet i väntan på att serveras.

13. Dekorera hur du vill!





Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av www.SiiN.se:

Ser asgott ut :D

Svar: tack 😀
Petra Snygg Baykal Cavini

Kommentera inlägget här :