Ingredienser
Sojafärs (jag använder anammas)
5 tomater
3 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
1 gullök
1 grönsakstärning
2 aubergine
1 kruka basilika
2 krm kanel
3 krm spiskummin
2 krm paprika pulver
1/2 dl Alpros matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Till servering/gratinering
Spenat
Körsbärstomater
Astrid och apornas, pizza ost
Morötter
Balsamvinäger
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Dela abougine i två delar. Placera i mitten av ugnen och grädde ca 15 minuter.
3. Hacka gullök och stek tillsammans med sojafärs till färsen fått bli mycket väl stekt. Placera i separat skål.
4. Hacka tomater. Stek i olivolja. När de börjar få lite färg, tillsätt balsamvinäger och låt reducera samman på låg värme. Ha i resterande ingredienser förutom basilikan. Salta och peppra efter smak.
5. (När auborginen fått svalna lite)
Med hjälp av en sked, gröp ut innehållet i auberginehalvorna. Grovhacka innehållet så fibrerna inte håller grönsaksköttet samman. Tillsätt i stekblandningen.
Finhacka basilika (spara lite till servering) och rör ner.
6. Ta av från plattan och låt svalna ett tag innan du sedan tillsätter sojafärs. Rör om.
7. Fyll auberginehalvorna. Riv lite utav Astrid och apornas ost och strö över.
Ringla på olivolja och strö eventuellt lite flingsalt.
Grädda i ugnen cirka 15 minuter i mitten/högt upp.
8. Hacka salladen till servering hur du behagar. Skvätt på lite balsamvinäger.
9. Redo att ätas!