Vegansk, gratinerad aubergine med smaker av vitlök, spiskummin, kanel och basilika

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept;

Ingredienser

Sojafärs (jag använder anammas)
5 tomater
3 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger 
1 gullök
1 grönsakstärning 
2 aubergine
1 kruka basilika 
2 krm kanel 
3 krm spiskummin 
2 krm paprika pulver 
1/2 dl Alpros matlagningsgrädde 
Salt 
Peppar 

Till servering/gratinering 

Spenat 
Körsbärstomater
Astrid och apornas, pizza ost 
Morötter 
Balsamvinäger 

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 200 grader 

2. Dela abougine i två delar. Placera i mitten av ugnen och grädde ca 15 minuter.

3. Hacka gullök och stek tillsammans med sojafärs till färsen fått bli mycket väl stekt. Placera i separat skål.

4. Hacka tomater. Stek i olivolja. När de börjar få lite färg, tillsätt balsamvinäger och låt reducera samman på låg värme. Ha i resterande ingredienser förutom basilikan. Salta och peppra efter smak.

5. (När auborginen fått svalna lite)
Med hjälp av en sked, gröp ut innehållet i auberginehalvorna. Grovhacka innehållet så fibrerna inte håller grönsaksköttet samman. Tillsätt i stekblandningen. 
Finhacka basilika (spara lite till servering) och rör ner.

6. Ta av från plattan och låt svalna ett tag innan du sedan tillsätter sojafärs. Rör om. 

7. Fyll auberginehalvorna. Riv lite utav Astrid och apornas ost och strö över. 
Ringla på olivolja och strö eventuellt lite flingsalt. 
Grädda i ugnen cirka 15 minuter i mitten/högt upp. 

8. Hacka salladen till servering hur du behagar. Skvätt på lite balsamvinäger. 

9. Redo att ätas!

Kommentera inlägget här :