Nyttig, vegansk Chunky strawberry, dubble chocolate Nicecream helt utan tillsatt socker.

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept, Vegetariskt;
(Vitaminrik, superkrämig glass utan hjälp av glassmaskin).

Ingredienser:
1 burk kyld kokos mjölk/gräddeqq
5 mogna bananer
2 msk kakao
2 krm vaniljpulver
1 krm kardemumma
2 cavalier mörka chokladkakor
1 paket färskt jordgubbar
 
Gör såhär:
1. Mixa banan, kardemumma, vaniljpulver och kakao.
2. Ta 1/2 kokosmjölken/-grädden i en metallbunke. Ta hälten av det "hårda fettet" i burken och vispa det fluffigt försiktigt med hjälp av en elvisp. Häll succesivt i hälften av det vattniga samtidigt som du fortsätter vispa så blir det en gräddig och krämig konsistens. Ställ in i kylen.
3. Skölj och hacka jordgubbarna i lämplig storlek för att ha i din glass.
4. Häll ner bananmixen tillsammans med kokosgrädden och vispa försiktigt tills att allt blivit en enda len smet. Ställ på kylning.
5. Värm nu resten av kokosmjölken/-grädden i en kastrull. Dela chokladen i små bitar. När kokosmjölken/-grädden börjar bubbla upp tar du kastrullen från plattan. Ha ner chokladbitarna och rör om tills att all choklad smält och blivit en enda len chokladsmet.
6. Ta en gammal glassförpackning. Varva banansmeten med chokladsmeten. Frys in över natten.
 
 

Taggar: choklad, glass, glädje, hälsa, jordgubb, kost, livsstil, nicecream, nyttig, recept;

Kommentera inlägget här :