Hemmagjort, glutenfritt fröknäcke med pestosmak

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept, Vegetariskt;
 
Ingredienser
2dl majsmjöl 1/2 dl chiafrön
1/2 dl pumpakärnor 1/2 dl skalade sesamfrön 1 dl solroskärnor
1 dl kokat vatten
1/2 dl olivolja
1 kruka färsk basilika 2 vitlöksklyftor
2 krm salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa samman olivolja, basilika, salt och vitlök.
3. Blanda samman alla ingredienser ordentligt.
4. Ta bakplåtspapper på en plåt och fördela jämt över hela plåten. Lägg över ett till bakplåtspapper för att enklare kunna platta till degen. Dra med handflatorna över papperet tills att du känner att det blivit näst intill bladtunt (en förtjock deg stelnar aldrig).
5. Placera i mitten av ugnen och grädda ca 1-2 timmar, beroende på hur tunn du lyckats fått den, så håll koll!
6. Låt det stå ett tag och "torka" innan du serverar.

Kommentera inlägget här :