Vegansk Snickerstårta utan raffinerat socker

publicerat i
Ingredienser 
250 gram glutenfri cornflakes
5 digestive, sockerfri
1 pkt jordnötssmör, len. Osötad.
Ca 250 ml agavesirap (1 stor fpk)
1 burk kokosgrädde
300 gram choklad, mjölkfri, cavalier mörk. 
Ca 1-2 stora nävar salta Jordnötter

Till servering
Vaniljglass

Gör såhär:
1. Krossa digestiven och smula flingorna ner i en rymlig kastrull. Tillsätt all sirap samt jordnötssmör och låt hettas upp på svag värme tills det skapas en klibbig och crunching smet.

2. Ta fram en lämplig form med löstagbara kanter (höga kanter). Smörj innan med lite hushålls papper du hällt rapsolja och häll i smeten. Tänk på att få till en så kompakt yta som möjligt. Dra gärna med en matsked längst kanterna på botten då vi inte vill att lager nummer två ska rinna igenom.
Placera i frysen ca 20 minuter. 

3. Koka upp kokosgrädde. Flytta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen, bit för bit under omrörning. 

4. När alla choklad verkligen smält ska smeten hällas in i formen över jordnötsbotten. 
Häll sedan Jordnötter i mitten utav formen. 
Låt frysas i ca 1 timme. 

5. Ställ fram ca 20 minuter innan servering om den varit fryst under en lång tid.

Kommentera inlägget här :