Vegansk, sockerfri lemoncurd

publicerat i Mat på veganska, Matinspo, Recept, Vegetariskt;
Ingredienser 

3dl vatten
5 ekologiska citroner, skal och juicen
3 msk maizena
50 gram mjölkfritt margarin
3-5 msk stevia/agavesirap
(OBS! Jag personligen föredrar en lemoncurd med mycket syra men detta kan ni helt själva bestämma genom att ta lite sötning i taget och smaka av).


Gör såhär:

1. Skölj noggrant av citronerna och finriv sedan skalet. 

2. Dela citronerna i två, pressa i juicen i en kastrull, i med det rivna skalet, maizena och vatten. 
Låt koka upp.

3. Blanda i sötning och smör. 

4. Om du upplever konsistensen för tjock, tillsätt lite kallt vatten. 
- för tunn. Tillsätt lite maizena. 
Låt koka upp igen.
OBS! Lemoncurden blir lite tjockare när den väl svalnat.

Lemoncurd är mycket enkelt att variera. Fungerar som ett sötare pålägg som på tårtan!



Kommentera inlägget här :