Sockerfri citroncheesecake med chiafrön och kvarg

publicerat i Recept;
God morgon,
 
Har fått många frågor om bra substitut för godsaker, så bestämde mig igår för att konstruera ihop ett recept som blev en riktig vinnare. FANTASTISK!
Smakar inprincip precis som en vanlig cheesecake, men är inte bara sockerfri utan också mycket, mycket nyttig! 
 
Läs recept här nedan.
 
 
Järn- och proteinrik
 
Ingredienser
 
1/2 paket digestivekex, utan socker
1/2 dl chiafrön
1/2 dl kokosflingor
100 g kokosfett
400 g Philadelphia naturell, extra light
1 dl stevia (plus 1 msk till botten)
4 ägg
0.75 dl vetemjöl
1,5 dl vaniljkvarg, lätt och utan tillsatt socker
1 ekologisk citron
 
Gör såhär
 
1. Sätt ugnen på 170 grader.
 
2. Smält kokosfett tillsammans med kokosflingorna och matskeden stevia i en kastrull på låg värme.
 
3. Krossa digestivekexen. Blanda sedan ner chiafrön och rör om tills det blir jämnt fördelat.
 
4. Häll i det smälta kokosfettet med kokosflingorna i skålen med digestiven och chiafrönen. 
Blanda ihop.
 
5. Häll över denna blandning i en form med löstagbara kanter och tryck till ett kompakt lager i botten. 
Grädda i 5-8 min.
 
6. Vispa ihop Philadelphia och stevian tills att du får en fluffig smet.
Tillsätt sedan ett ägg i taget under omrörning.
 
7. Finriv citronskal och blanda med mjölet.
Tillsätt sedan i Philadelphiablandningen och vispa samman.
 
8. Pressa i citronsaften från den skalade citronen och tillsätt vaniljkvargen.
Vispa nu samman allt så smeten blir fluffig, len och klumpfri.
 
9. Häll över smeten i formen med digestivebotten.
Låt gräddas i 60 min.
 
10. Låt kakan vila i minst 60 minuter till, helst över natten.
 
11. Redo att serveras!!!
 
 


 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Veronica Wallgren:

Vad gott!

Svar: !! Farligt gott!! Har snart ätit hela själv 😍
Petra

Kommentera inlägget här :