Ingredienser
1 zuccini
1 zuccini
1 aubergine
1 gullök
1 rödlök
3 morrötter
1 fpk passerade tomater
1 fpk krossade tomater
4 vitlöksklyftor
Olivolja
1 krm kanel, malen
Salt
Svartpeppar
1 kruka färsk persilja (plus en extra till garnering om man älskar persilja som jag)
1 citron till garnering
Svartpeppar
1 kruka färsk persilja (plus en extra till garnering om man älskar persilja som jag)
1 citron till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Skala morötterna och hacka sedan alla grönsaker.
3 . Fräs alltsamman, generöst med olivolja i en stor kastrull tills att de fått färg. Häll över de krossade samt passerade tomaterna och pressa i vitlök. Salta och peppra efter smak.
4. Finhacka persilja och ha i. Placera i en ungsplåt. Grädda i mitten utav ugnen, cirka 20 minuter.
5. Dekorera med en bädd av persilja (fritt val) samt lite citronskivor för att höja syran.
4. Finhacka persilja och ha i. Placera i en ungsplåt. Grädda i mitten utav ugnen, cirka 20 minuter.
5. Dekorera med en bädd av persilja (fritt val) samt lite citronskivor för att höja syran.