
Ingredienser
1 burk kyld kokosgrädde
1 dl mandelmjölk
1 vaniljstång
1 krm ekologiskt vaniljpulver
Stevia efter smak
Gör såhär
1. Separera kokosfettet från mjölken i kokosgrädden. Placera med andra ord det hårda i en (helst) kyld metallbunke, och det vattniga i en tjockbottnad kastrull. Lägg in bunken med fettet i kylen under tiden som du gör första steget.
2. Tillsätt mandelmjölken i kastrullen. Gör ett snitt i vaniljstången som du sedan tömmer på frön i kastrullen. Lägg även in stjälken och låt sjuda på låg värme i ca 5 minuter. Lägg kastrullen åt sidan för svalning.
3. När vätskan svalnat tar du fram bunken med kokosfett. Med hjälp av en elvisp vispar du det tjocka till ett fluffigt grädde samtidigt son du successivt tillsätter vaniljvätskan.
Tillsätt vaniljpulver och önskad mängd sötma. Ta en tesked i taget. Vispa, smaka av. Kanske du vill komplettera med ytterligare vaniljpulver för mer smak?
När du är nöjd med resultatet lägger du in vaniljvisp en i kylen och låt vila i ca 30 minuter innan servering.
4. Klart!
mums så gott