Sockerfri chokladpudding med chiafrön

publicerat i Vegetariskt;
Vegetarisk/vegansk, järnrik, fettsnål
 


Ingredienser

4 dl lättmjölk (mandelmjölk för veganskt)
3-4 msk chiafrön
3 msk kakao
2 krm ekologisk vaniljpulver, alt en vaniljstång
1/2 dl stevia
 
Gör såhär
1. Häll mjölk, kakao, stevia och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull. Låt kokaupp på svag värme under ständig omrörning. Smaka av och känn efter om du personligen föredrar mer sötma, kakao- eller vaniljsmak. Om, tillsätt lite extra och låt sjuda ett par minuter till.
2. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt chiafrönen och rör om.
 
3. Häll upp smeten i en glasburk/glasskål och låt vila över natten.

Jag rekommenderar att servera detta med sockerfri lemoncurd, och jordgubbar. Alternativt, som jag då- rostade hasselnötter.

Och vips så har du en nyttig, frukostdessert att avnjuta med gott sam

Kommentera inlägget här :